Frågor och svar om mini-piller

13 Feb 2003, 20:15 326
Annat, 0 år
Question


Jag har ätit minipiller Cerazetta i snart 6 veckor och har inte haft någon riktig blödning under den här tiden utan bara haft bruna flytningar, jag undrar nu om det kommer vara så i fortsättningen eller kommer jag att få "riktig" mens?

Svar

Det är vanligt med ett oregelbundet mönster i början av behandlingstiden dvs under en 3 månaders period. Att blödningen är mest som en brunaktig flytning är inte onormalt. Sedan brukar blödningsmönstret ändra sig och ge glesare blödningar och mindre blödningsmängd och detta beror på att ägglossningen hämmas av hormonet i Cerazette(desogestrel). Så det kommer troligtvis att bli bättre, skulle det inte göra detta ska du förstås vända dig till den som skrev ut Cerazette åt dig för att eventuellt byta till något annat.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar