Frågor och svar om sjuksköterska

17 Feb 2003, 10:35 296
Annat, 0 år
Question


hej...jag undrar en sak det är så att jag vill bli sjuksköterska vilket program ska man ta...och efter tre år vad blir man...och vad kan man plugga vidare....tack i förhand...ska snart välja program så om ni kunde svara...kram

Svar

Jag tycker att du ska välja Omvårdnadsprogrammet. Men för att vara behörig att söka till Sjuksköterskeprogrammet måste du välja till Matematik B och Naturkunskap B (kolla behörighetskraven eftersom de kan ändras). Efter Omvårdnadsprogrammet kan du jobba som vårdbiträde eller undersköterska, men även med andra jobb som har med människor att göra, så det är en bra grund att stå på. Alternativ till Omvårdnadsprogrammet är Barn- och fritidsprogrammet eller Samhällsvetenskapliga programmet. Du ska också tala med din studie- och yrkesvägledare så att hon/han kan ge dig mer information om vad utbildningarna innebär.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar