Frågor och svar om flygvärdinna

17 Feb 2003, 12:25 233
Annat, 0 år
Question


Hej! Jag skulle vilja veta hurdana mina möjligheter är att bli flygvärdinna? Allt annat är perfekt, språken, hälsan och jag kommer bra överens med olika människor... men mitt problem är att jag är bara 155.5cm.. Finns det undantag och hur noga är dom? jag är 18 år. Tack för svaret redan på förhand!

Svar

Jag vet faktiskt inte hur noga de är med längden, men den spelar nog roll annars hade de inte påpekat den. Jag kollade på några olika flygbolags hemsidor för att få reda på mer och vad jag kunde se så ligger kravet på längd mellan 158 - 163 cm som lägst. Jag kan inte ge dig något annat tips än att göra en ansökan till flygbolag och se vad de säger. Skulle du då få ett blankt "nej" så tycker jag att du kan be om en förklaring till det. Men det du också måste göra är att fundera på något annat yrke, kanske liknande eller något helt annat.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar