Frågor och svar om gymnasiet

17 Feb 2003, 12:37 581
Annat, 0 år
Question


Hejsan, jag undrar en fråga angående betyg! Nu är det så här att jag har varit lite slarvig och fixat så att jag har fått IG i Samhäll, Historia, Idrott och natur... Kan man gå ut med dom på studenten eller måste man minst ha ett G?! Vore bra att veta, så jag hinner tenta upp dom innan studenten i så fall!

Mvh

Svar

Ett slutbetyg får du om du har betyg i alla kurser som ingår i programmet. IG är också ett betyg, så visst får du ett slutbetyg. Däremot kan du inte få något slutbetyg om du har streck i någon kurs. Däremot är du inte behörig att söka till högskola/universitet, men det är en helt annan sak som du förstår. Du kan ha IG i alla kurser och ändå få ett slutbetyg, men för att vara behörig att söka till högskola/universitet måste du vara Godkänd på minst 90% av de kurser som ingår i ett slutbetyg. Dessutom finns det ingen studentexamen i Sverige, så du behöver inte ens ha slutbetyg för att fira att du slutat gymnasiet, och det är onekligen en anledning att fira.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar