Frågor och svar om sex

20 Feb 2003, 08:45 635
Tjej, 0 år
Question


Jag blev av med oskulden för en månad sedan med min pojkvän. Vi har haft sex ca 6 gånger efter det. Första gången gjorde det jätteont, med så kan det ju va. De e bara det att det fortfarande gör ont. När han kommer in i mig känns det typ som om det spricker. Sist blödde jag också. å så ska det ju inte va!
Är det nåt fel på mig? Vad ska jag göra för att det inte ska bli så? För det är ju precis när han kommer in som det gör ont. Skulle han komma in i mig utan att det sprack så skulle det ju inte göra ont sen heller.

Svar

Att det gör ont precis i början när ni har sex, kan bero på att du inte är tillräckligt sexuellt upphetsad. När man är det så fuktas slidan mera än förut och blodgenomströmningen i vävnaden ökar och det känns "mjukare " i slidöppningen. Då får man heller inte några besvär vid samlaget.Ibland kan det vara besvärligt ändå och då kan det vara bra att använda glidkräm,den finns att köpa på apotektet. Det är viktigt med ett förspel så att kvinnan känner sig sexuellt upphetsad, för att bara ha samlag direkt utan förspel ger oftast ingen större njutning för kvinnan.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar