Frågor och svar om att vara gravid

20 Feb 2003, 08:58 1031
Tjej, 0 år
Question


Hejsan!Jag hade oskyddat sex med min kille tre dagar efter min mens.Jag har läst i andra svar att det är väldigt liten risk att bli gravid dagarna efter mensen,men i en tjejtidning stod det att det ändå fanns risk och att spermierna stannar kvar ett tag.Sen har jag också läst att killarna släpper ut lite sperma hela tiden under samlaget och har svårt att känna om de får utlösning.Stämmer detta?Kan jag vara gravid fast min kille inte fick utlösning inuti mig?

Svar

Ja, det stämmer det du har läst.Fastän din pojkvän inte fick utlösning i dig så kommer det ändå ut lite vätska från penis när han är upphetsad och den kan innehålla spermier. Så en liten risk för graviditet finns. Om din mens skulle utebli ca 1 vecka så bör du göra en graviditetstest antingen vänder du dig till ungdomsmottagningen på din ort,eller också köper du en test på apotektet. Mensen kan ibland bli lite försenad om man är rädd och orolig för graviditet. Men det är viktigt att kontrollera om den uteblir. Det är bra att använda kondom så att man slipper att hamna i sådanahär jobbiga situationer! Det skyddar även mot infektioner.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar