Frågor och svar om sperma

22 Feb 2003, 11:53 2203
Kille, 0 år
Question


Jag är en kille i tonåren och jag är väldigt nervös för att det ska gå fel när jag och min flickvän har sex. Det är inte det att jag inte vill, för det vill jag. Men ett problem som jag verkligen behöver svar på är om tjejen kan ogilla killens sperma, om man har oral sex, kan tjejen verkligen ogilla det, det är jag orolig för. Jag har luktat på mitt eget och det luktar inte hallon kan jag säga. Vad ska jag göra? kan jag chansa?...snälla hjälp. Och en till sak: Vad tycker tjejen är för liten snopp ungefär. Vill inte att hon ska tycka jag har för liten förstår du. .. tack, /orolig kille

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det är långt ifrån alla tjejer som gillar att få sperma i munnen, och dessutom är det inte alla som gillar oralsex överhuvudtaget. När man har sex för första gången tillsammans är det därför viktigt att man pratar med varandra om vad den andre vill och inte. Det betyder att du inte kan förutsätta att din tjej vill ha oralsex med dig, och även om hon skulle vilja det så ska du inte förutsätta att hon vill att du ska få utlösning i hennes mun. Har man inte pratat om sådan här saker innan, eller om man inte pratar under tiden man har sex och frågar om den andra vill något eller ej, uppstår ofta missförstånd, och då blir det problem. För en tid sedan fick jag tex en fråga från en kille som var helt förtvivlad för att hans tjej var jättearg på honom och inte ville veta av honom längre. Han hade efter oralsex sprutat så hon fått sperma i ansiktet och det hade hon inte varit med på. Han hävdade att det var av misstag, men sådan misstag sker inte om man pratar med varandra och inte förutsätter att den andre är med på saker bara för att man själv är det.
Så, förutsätt alltså inte att din tjej gillar något utan fråga henne så vet du. Då kommer ni att ha en mer lyckad sexdebut tillsammans utan att någon av er behöver känna sig pressad att göra något ni egentligen inte vill.

När det sedan gäller storlek på penis så är det ytterst ovanligt att detta skapar problem. Det finns inga speciella mått man behöver ha för att man skall kunna ha ett bra sexliv, och är man kära i varandra så är storleken inte av någon större vikt. Men är du orolig så tycker jag återigen att du skall prata med din flickvän. Berätta för henne att du är orolig för att hon skall tycka den är för liten, så kommer du säkert att få ett lugnande svar. Överhuvudtaget är det bättre att prata om alla sådana här saker som oroar en innan, för det kan kännas nervöst nog ändå att ha sex första gången, varför det är bättre att försöka ta bort så många orosmoln som möjligt, och det gör man genom att prata med varandra. Jag brukar säga att: Om man kan vara så intima med varandra att man kan ligga nakna tillsammans och ha sex, så borde man också kunna sitta fullt påklädda och prata med varandra!!!
Så pratar du kommer du få svar på alla frågor från den enda som egentligen kan svara dig på det du undrar, och det är din flickvän.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar