Frågor och svar om sex

22 Feb 2003, 12:20 382
Kille, 0 år
Question


Hej, är en kille som aldrig haft sex, och det är en sak jag undrar inför första samlaget. Är det svårt att komma in i tjejen när man är ovan? Finns det nåt knep för hur man hittar in i slidan lättare?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det kan vara svårt även om du är van, så var inte rädd för att ta handen till hjälp för att styra rätt, och det kan även tjejen göra för att hjälpa till.
Knepet skulle i annat fall vara att du först lägger penisen ovanpå henne och sedan backar lite medan du låter penisen glida neråt tills du hittar rätt. Har tjejen haft samlag innan och är väldigt blöt i slidan, kan det funka utan några som helst svårigheter att glida ner på det här sättet, men är hon också oskuld och lite nervös, så kan det vara lite svårt för dig att känna när du kommer rätt.
Ett annat knep är annars att du lyfter så pass mycket på din kropp att du ser vad du gör, och då kan du samtidigt hjälpa till och styra rätt med handen, eller om hon själv gör det.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar