Frågor och svar om samliv

22 Feb 2003, 12:49 226
Tjej, 0 år
Question


Både jag och min pojkvän fantiserar om att den andra har sex med en annan kille/tjej. Är det vanligt att man fantiserar om att den andra har sex med en annan? Finns det någon speciellt orsak till detta?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Ja, det är ganska vanligt med den här typen av fantasier, men någon speciell orsak till att många finner en sådan här fantasi upphetsande känner jag inte till. Överhuvudtaget är det vanligt med sexfantasier av olika slag och denna fantasi tillhör förmodligen en av dom vanligare. Sedan är det med denna fantasi som med andra, långt ifrån säkert att man vill realisera den. Vissa par väljer att testa en sådan här fantasi i verkligheten, men för dom flesta förblir det en upphetsande fantasi som kryddar sexlivet. Och enligt min erfarenhet är det just människans förmåga till att fantisera utan krav på verklighetsanknytning som gör att hon kan förstärka olika situationer, så på det sättet kan det vara ett utslag av vår kreativitet. Varför sedan vissa fantasier är vanligare än andra är som sagt svårt att svara på, men förmodligen ligger det en del i att den fantasin ändå känns tillräckligt "verklig" för att ge den där extra kryddan.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar