Frågor och svar om abort

23 Feb 2003, 12:32 506
Annat, 0 år
Question


hej, som far till ett misstag som så lätt händer (sett från mitt och tjejens sida), så går man och oroar sig jättemycket. Det är nog en oro tror jag som aldrig släpper innan man får bevis. Tjejen bor över 50 mil bort, och vi har bara pratat över telefon. Vi har hörts av varenda dag, jag har försökt att stötta henne så gått det går, men det är inte lätt. Saken är den, att hon har lurat mig förut, man kan säga att hon lurade mig halvt som halvt till att slarva med skydd.. och jag känner mig halvt som halvt utnyttjad. Hon säger i alla fall nu att hon gjort abort, som vi kom överens om.. men jag är fortfarande ganska orolig som du kanske förstå. Man är ju trots allt 50% delaktig, har man ingen som helst rätt som kille att få reda på att det som hänt verkligem har hänt?

här är några andra frågor.. tacksam för svar:

1) får man ALLTID återkallelsetid en månad efter medicinsk abort.. eller slipper man det ibland om t.ex allt gått jättebra och så? Hon var bara i fjärde veckan knappt.

2) får man något bevis på en abort efteråt.. papper eller något liknande kanske? eller kan man få det om man vill det som tjej eller kille?

3) hur funkar det med grav test efteråt.. kan man göra dom efter t.ex en vecka och få rätt resultat eller krävs det längre tid för kroppen att registrera aborten?

4) finns det något annat sätt alls för killen att känna sig mer trygg.. slippa gå och oroa sig hela livet ):

Svar

Förhoppningsvis så kan du lita på det hon säger. Du kan inte själv så att säga kontrollera om hon gjort abort eller ej på sjukhuset då det finns svensk lagstiftning om tystnadsplikt som skyddar individen.

Övriga svar.
Fråga 1: Angående återkallelsetid efter medicinsk abort så, är det ett erbjudande som man kan tacka nej till om man vill.

Fråga 2: Man brukar inte få något papper på att man gjort abort,men det går säkert att ordna om hon vill detta.

Fråga 3: Man brukar göra en graviditetstest ca 4 veckor efteråt.

Fråga 4:Använd alltid kondom.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar