Frågor och svar om plugga utomlands

24 Feb 2003, 12:03 410
Annat, 0 år
Question


jag har en fråga angående att jobba i Usa? Det jag undrar över är hur det är med visum, försäkringar och om det är olika regler för respektive stat? med andra ord vill jag veta allt om hur det är att jobba i USA, allt man behöver veta! tacksam för svar!

Svar

Jag kan inte svara på allt, men jag kan tipsa dig om bra sidor där du kan få reda på mer. När det gäller regler för visum mm, ska du kolla på www.travel.state.gov/visa;immigrants.html. Detta är USA:s statliga sida om visumregler. Om du åker som Au Pair eller som volontär för en organisation är det de som står för försäkringar eller talar om vilka försäkringar du ska skaffa. Är du anställd så är det andra regler och det kan vara olika för olika företag. Det är inte olika regler för olika stater, för immigranter gäller samma regler i hela USA. För att få veta mer om hur det är att jobba i USA kan du via www.syoguiden.com klicka dig in på olika hemsidor där det står en hel del om hur det är att jobba och bo i USA.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar