Frågor och svar om hål i tänderna

24 Feb 2003, 15:15 178
Tjej, 0 år
Question


Hej jag har en tandläkartid nu i dagarna, och är lite orolig för att jag ska ha frätskador på tänderna som tandläkaren kan upptäcka.. Jag har bulimi och har spytt i genomsnitt 3 (vissa dagar 1 gång, andra dagar upp till 8 gånger) gånger per dag det senaste året.. Om tandläkaren upptäcker frätskador, vad kan han i så fall göra? Kommer han att tala med mig eller gå direkt till mina föräldrar, jag är inte myndig ännu (är 17 år) och jag har inte berättat för någon att jag spyr upp maten..Vad kommer att hända?

Svar

Ser tandläkaren att du har frätskador kommer han/ hon säkert att fråga dig något om hur dessa har uppkommit. Är osäker på om han/ hon måste tala om det för dina föräldrar. Men vill du inte ha hjälp ur din bulimi? Det är ju en sjukdom bland alla andra och inget att skämmas över. Får du lunginflammation, armbrott eller något annat så går du ju till doktorn och det måste du göra med detta också.
När det gäller tänderna så får du fluorsköljning att stärka dem med om det inte blivit hål förstås, då måste det lagas.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar