Frågor och svar om brandman

25 Feb 2003, 14:14 291
Kille, 0 år
Question


Hej! Jag skulle vilja bli brandman! Min flickväns pappa är det och han har gett mig lite tips! Men jag måste få veta om man kan bli brandman om man har Diabetes! Jag har det och jag fick höra att det är massor av saker man inte får bli då! Vore snällt om jag fick svar! Tack på förhand!

Svar

Enligt de krav som ställs från Arbetsmiljöverket bör man vara fri från en del sjukdomar om man ska söka till brandmansutbildningen och då ingår insulinbehandlad diabetes. Detta för att det försvårar möjligheten att klara av de delar av utbildningen som innehåller rök -och kemdykning. Eftersom du nu har en sjukdom som du får leva med resten av livet, är det viktigt att du tillsammans med din läkare diskuterar vilka utbildningar och yrken som kan vara lämpliga för dig. Du ska också tala med din studie- och yrkesvägledare för att få andra tips om utbildningar som du kanske kan gå
istället. Allt för att du ska må bra och samtidigt få göra något som du vill.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar