Frågor och svar om kärn- och karaktärsämnen

25 Feb 2003, 14:20 208
Annat, 0 år
Question


Hej. Jag pluggar just nu på det samhällsvetenskapliga programmet och satsar mycket på skolan. Men det är så att jag har hört en sak om idrottsbetyget som jag undrar över. Enligt en kompis så räknas inte idrottsbetyget med i snittbetyget om inte snittbetyget skulle höjas av idrottsbetyget? är detta sant?

Svar

Din kompis har helt rätt, och så har det alltid varit, även när jag gick i gymnasiet för 20 år sedan. Men detta är något du enbart behöver tänka på när och om du ska söka till högskola/universitet. Men för den skull ska du ju inte strunta i idrotten. Tycker du att det är roligt och du får ett MVG i kursen, så har du ju höjt ditt snittbetyg. Har du nu MVG i alla andra
kurser också, går det jämnt ut, men om det bara är i idrott du har MVG, så höjer det snittet så klart. Ska du söka idrottslärarutbildning eller sjukgymnastutbildning så måste du ha betyg i idrott för att vara behörig.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar