Frågor och svar om kille

1 Mar 2003, 12:55 731
Annat, 0 år
Question


Hej ! Jag har en liten fråga. Jag har haft sex med många tjejor ! Nästan alla gånger har jag använd "kodis". Men dom gånger jag har inte använt "kodis" så har ingen av dom tjejorna blivit gravid. Även fast man har sprutat in i henne ? Kan det hända att jag är steril ? Och vart ska jag gå för att undersöka mig ?

// En kille som undrar stort !

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Nej, det behöver inte betyda att du är steril. Det här med att bli gravid är väldigt olika. Vissa personer blir gravida direkt och för andra tar det lång tid. Vidare så beror risken för graviditet på när i menscykeln man har samlaget. Dessutom så handlar det ju om både tjejens och killens möjlighet att bli gravid, varför det alltså inte går att säga att du skulle vara steril.
Kanske har ni som sagt bara haft "tur" att det inte blivit en oönskad graviditet, kanske har ni haft samlag vid en tidpunkt när risken varit liten, och kanske är det så att du eller tjejerna du varit med inte har så lätt att bli gravid, vilket i sig inte innebär att man är steril. Det finns alltså många förklaringar till det här, men är du orolig för att det på något sätt skulle vara något fysiskt fel på dig i det här avseendet, råder jag dig till att beställa tid hos läkaren på närmaste Ungdomsmottagning. Det är ju aldrig bra att gå runt och oroa sig, varför du kan gå dit och få hjälp med det här problemet. Annars går det bra att även söka till din vanliga vårdcentral så kan dom remittera dig vidare ifall dom tycker det finns anledning till det.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar