Frågor och svar om jobb

3 Mar 2003, 12:19 331
Annat, 0 år
Question


Hej, jag är en grabb på 15 år och jag undrar om man kan se hur mycket avtalsenlig lön är på nätet så man sliper ringa facket. finns det typ på af`s sida eller nåt där alla står?

Svar

Nej, det finns inte på någon hemsida utan du får ringa till det fackförbund som du tror har avtal inom det område du ska jobba. Det du kan kolla är ju också om arbetsgivaren har kollektivavtal med facket. Har han/hon det ska man följa den avtalsenliga lönen. Har han/hon inte det är det viktigt att du kollar med facket vad som gäller och att du och arbetsgivaren skriver ett avtal där det framgår vad du ska tjäna, vilka arbetstider du ska ha och annat som kan vara viktigt för dig och arbetsgivaren. Ett anställningsavtal mellan dig och arbetsgivaren skall alltid skrivas, oavsett om arbetsgivaren har kollektivavtal eller ej.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar