Frågor och svar om sex

6 Mar 2003, 19:41 2042
Annat, 0 år
Question


hej! när jag och min kille hade sex, så gick allt som vanligt! han kom och när han skulle ta ut den så såg vi vita "kladdiga" fläckar på sängen... Vad är det? För kondomen hade INTE spruckit vi kolla flera ggr, och man märker sånt! Så min fråga är, vad var dom vita "kladdiga" fläckarna för nåt? jag e ganska orolig så jag vill gärna veta så fort som möjligt!! Och det är inte kondomen för den hade INTE spruckit!! Vi kolla tio ggr minst!! tack för svar!!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Eftersom ni nu kollade så noga att ni vet att kondomen inte sprack, och den satt kvar som den skulle efter att han dragit ut penisen, är det alltså inte sperma som ni sett i sängen. Sannolikt är det istället sekret från dig som ni sett. Tjejen kan utsönda ganska mycket slidsekret under ett samlag, speciellt om hon är väldigt upphetsad. Sekretet fungerar som glidmedel och möjliggör att man kan ha samlag utan att det gör ont, vilket det skulle göra om slidan var torr. Sekretet är ljust till färgen, och ibland kan det vara väldigt vitgrumligt, varför det kan se ut som vita fläckar mot en färgad bakgrund. Slidsekretet är också lite "segt", och "kladdigt" som du beskriver det till sin karaktär, varför det sannolikt är detta som ni sett i sängen. Det är helt normalt att utsöndra så mycket sekret så det kan rinna ner i sängen vid samlag, och alltså inget du behöver oroa dig för.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar