Frågor och svar om onani

8 Mar 2003, 08:51 364
Kille, 0 år
Question


Hej.... jag är 13 år.. jag onnanerar ganska ofta.. och ibland efter jag onnanerat så svider det på min snopp... sen kan jag inte onnanera på 2-3 dar.. gör jag något fel?....

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Ibland när man onanerar så kan man få som skavsår på snoppen. Onanerar man ofta är det här ganska vanligt. Sedan beror det också på hur hårt man klämmer, hur länge man håller på osv. Det svider precis som du säger, och efter några dagar brukar det vara läkt. Det är inget farligt, men obehagligt. Det är inte helt lätt att undvika dom här problemen om man onanerar ofta, men du kan prova att variera hur du håller, hur hårt du klämmer osv, så får du se om det blir bättre. Att hålla snoppen ren är också viktigt. Annars är enda lösningen att man helt enkelt får hålla upp med att onanera några dagar precis som du gör nu.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar