Frågor och svar om samliv

8 Mar 2003, 09:46 760
Annat, 0 år
Question


Hej! Jag måste bara få fråga detta.. när jag har runkat av min pojkvän har han aldrig fått utlösning. Nu var det ett tag sen jag gjorde det, eller tvärtom. Det har varit han som har tagit "första steget" elelr vad man ska säga, men nu verkar det som om han är trött på de eller nåt..?? är det så att killar inte njuter av det om de inte får utlösning?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

En kille kan njuta av att någon annan runkar hans penis, även om han inte får utlösning. Men det kan också vara så att killen inte tycker det är så njutbart. Om din kille njuter eller ej, kan jag därför inte svara på, utan det måste du fråga honom om då han är den enda som kan svara.

Det jag däremot kan säga, är att det uppenbarligen har hänt något som gjort att han slutat ta första steget för att du skall runka honom. Det kan som jag sade handla om att han inte njuter av det, och det kan också bero på andra saker.
Njuter han inte av det kan det handla om att han vill bli runkad på ett annat sätt än du kanske gör, och min fråga till dig är ifall ni någonsin har pratat om hur han gillar att bli runkad? Det finns nämligen inte bara ett sätt att runka på, varför en tjej kan ha svårt att veta vad killen gillar om inte killen själv säger något, eller visar på andra sätt. Killar själva kan få hålla på och trixa en hel del innan dom själva hittar ett skönt sätt att onanera på, varför det alltså inte går att förvänta sig att tjejen bara VET hur killen vill ha det.
Min erfarenhet är också att det kan bli jobbigt med tiden om man aldrig pratar om sådant här. Om killen känner att det inte är så skönt, kan han tycka det är jobbigt att säga det, för att han tror att tjejen ska bli ledsen osv. Då kanske han börjar dra sig undan istället och vill undvika hela situationen, varför det kan vara en förklaring till att en kille slutar ta första steget som du kallar det. Lösningen brukar vara tämligen enkelt, nämligen att man börjar prata med varandra och inser att man faktiskt måste lära varandra hur man skall göra för att tillfredsställa varandra. Även personer med mycket erfarenhet behöver prata och testa sig fram, då alla människor som sagt är olika.

Sedan kan det som sagt finnas andra anledningar till att din kille slutat ta första steget, men enligt min erfarenhet handlar det oftast om att man känner något som man har svårt att prata om. Sedan kan det röra sig om sådant som jag nyss nämnt, eller helt andra saker som helt kan handla om honom själv. Sådan här vet man aldrig om man inte frågar, varför mitt råd är att du helt enkelt berättar för din kille att du upplever det som om han slutat ta första steget och frågar honom om orsaken och ifall det finns något ni kan göra tillsammans för att den här typen av sex mellan er ska funka.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar