Frågor och svar om förhållande

8 Mar 2003, 10:04 597
Tjej, 0 år
Question


Hej, jag hade sex med min kille här om dagen. Han ville att jag skulle suga men det ville inte jag! Sedan dess har vi inte snackat. Vad ska jag göra???

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Om din kille avvisar dig och blir sur för att du inte vill suga på hans penis, kan man börja fundera över den här killens syn på både sex och ett förhållande. Men enligt min erfarenhet får många unga personer idag uppfattningen att alla självklart vill ha både oralsex (munsex), analsex och annan mer avancerad sex, varför många känner sig avvisade om partnern inte är intresserad av detta. Detta är alltså helt fel, då långt ifrån alla är intresserade av den här typen av sex, och speciellt inte när man är ung och i början av sin sexuella "karriär".

Du gjorde alltså helt rätt som sade nej, när du inte ville suga honom, och jag hoppas verkligen att du inte känner dig skyldig på något sätt, eller går med andra liknande tankar och känslor. Att säga nej är modigt, och något du skall vara stolt över. Jag kan bara önska att fler hade modet att våga säga nej och inte "ställa upp" för att dom tror att alla andra gör det. Då skulle vi ha betydligt färre personer som mådde dåligt i relation till sex.

Därför är det så mycket tråkigare att du möter den här reaktionen från din kille, då han istället borde uppskatta att hans tjej vågar lyssna till sig själv och stå för sina känslor och åsikter. Men uppenbarligen har ditt nej, orsakat problem för honom.
Mitt råd till dig är att du sätter dig och pratar med honom, och helt enkelt frågar honom om varför han inte vill snacka med dig efter det här. Det kan ju vara så att han kände sig avvisad och trodde att ditt nej berodde på honom på något sätt, vilket fått honom att tveka på sig själv, och i sådant fall har ni en möjlighet att reda ut det här om ni pratar med varandra. Men det kan ju också vara så att han har andra åsikter om det här som gör att du kanske börjar omvärdera din kille åt ett mer negativt håll. I ett sådant läge har ni tuffare problem att hantera, och självklart tycker jag att ni skall försöka prata om detta också, så du får se om du kan få honom att förstå att både måste respektera varandra om sex och ett förhållande skall funka. Men enligt min erfarenhet kan det som sagt vara svårare att komma till rätta med.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar