Frågor och svar om sex

8 Mar 2003, 10:16 620
Tjej, 0 år
Question


Jag är en 16-årig tjej som undrar en sak. När man har sex, är det bara killen som ska röra underlivet, eller ska tjejen också göra det, samtidigt som honom? Ska tjejen bara ligga still eller?
Snälla svara, för jag vet ingen annanstans jag kan få svar på denna fråga!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Oftast rör sig tjejen i takt med killen, men vissa finner också en njutning i att ligga helt stilla och låta killen röra sig själv. Så det finns inget man måste göra i det här sammanhanget, men det vanligaste är alltså att tjejen också rör underlivet och att man juckar i takt mot varandra. Det här är något som brukar kännas ganska automatiskt för dom flesta, om man inte är för spänd och orolig. Men tänk på att när det gäller sex finns det inget rätt och fel, utan det handlar om att själv känna efter hur man vill ha det och inte tänka för mycket på hur man borde göra, eller hur dom flesta gör. Så länge man har det bra tillsammans i sex och tycker det är skönt, finns det inget som är fel, eller något som man SKA göra.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar