Frågor och svar om här kan man få hjälp!

8 Mar 2003, 10:27 240
Tjej, 0 år
Question


finns det ingen sida som man kan skriva till anonymt per e-mail? Det känns inte så säkert här... Jag är deprimerad och vågar inte prata med vuxna om det.

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Jag känner inte till någon sida dit du kan skriva frågor via e-mail utan att dom publicerar fråga och svar på sajten. Förmodligen finns det något, och sannolikt så kostar det också en slant om man ska ha privat svar hem till sin egen brevlåda. Men kanske ser någon av våra läsare detta och kan tipsa dig vidare.

När det sedan gäller att vara anonym på Ungdomsmottagningen så kan du vara hur anonym du vill. Du behöver inte uppge några personuppgifter för oss, och du behöver inte heller skriva din fråga så någon kan lista ut vem du är. När vi besvarar frågor brukar vi också i möjligaste mån ta bort uppgifter som kan identifiera den som frågar, just för att alla ska kunna känna sig trygga med att fråga oss om saker. Du är välkommen med din fråga om du känner att du vågar det, och som sagt, du själv avgör hur mycket du berättar om dig själv och vilka uppgifter du lämnar till oss.
Men jag vill också påpeka att vi inte har möjlighet att besvara alla frågor, varför du inte kan vara säker på att din fråga blir besvarad.

Mitt råd till dig är att du själv eller med hjälp av någon vän försöker gå till Ungdomsmottagningen eller en annan mottagning där du kan få hjälp och behandling för dina depressiva känslor. Även om du inte kan vara anonym för den du träffar, så har personer som jobbar med detta tystnadsplikt, varför det du säger stannar er emellan. Fundera över ifall du inte kan ge det en chans, genom att gå dit åtminstone en gång. Du behöver inte vara bra på att prata eller förklara för den du träffar, utan säg som det är att du har svårt för att prata med vuxna, och att du behöver hjälp för att våga prata. Ingen kommer tycka det är något konstigt, utan det är ganska vanligt, varför du definitivt inte är ensam om att känna så.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar