Frågor och svar om nationella program

10 Mar 2003, 22:22 234
Annat, 0 år
Question


Har 260 i poäng (250 om jag bara räknar 16st) och ska söka in på samhälls, räcker det? mina kompisar säger att jag kommer att komma in men jag kan inte sluta oroa mig! Vad är poängen till samhälls på ett ungefär?

Svar

Du behöver inte oroa dig! Ska du gå det "vanliga" samhällsprogrammet i din kommun ska det inte vara några problem. Du kommer dessutom att klara utbildningen galant om du fortsätter i samma stil och går in för skolarbetet på samma sätt som gjort att du har så bra betyg.

Det finns utbildningar som har höga och högre intagningspoäng än 250, men då är det populära utbildningar med få platser. Intagningspoängen på Samhällsprogrammet är olika i kommunerna, så det ska du kolla med din studie- och yrkesvägledare vad det brukar vara i din kommun. Ibland är det ganska låga intagningspoäng, men jag tycker att man bör var Godkänd i alla sina grundskoleämnen (160 poäng) för att man ska klara av ett studieförberedande gymnasieprogram.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar