Frågor och svar om underlivet

10 Mar 2003, 22:32 317
Annat, 0 år
Question


Hej, jag har fått några konstiga typ vårtliknande saker runt analöppningen, det är som hängvårtor, dom är vita, och hänger liksom runt analöppningen. Vad kan det vara? i början var det bara en men nu verkar det som dom sprider sig närmare slidan också. Hjälp!

Svar

Från din beskrivning om förändringarna kan det stämma med vårtor som sprider sig speciellt om man petar i dem. Vårtor är orsakade av virus och de kan lätt infektera närliggande vävnad. På detta sätt vårtorna blir fler och fler. För att veta om förändringar som du har rör sig om vårtor eller inte bör du söka läkare. Han eller hon hjälper dig att fastställa diagnosen och ge behandling.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar