Frågor och svar om könsorganen

15 Mar 2003, 13:19 2585
Kille, 0 år
Question


hej jag är en kille på 14 år.. jag är jättekär i en tjej och jagvet att hon gillar mig oxå. men jag har inte kommit in i puberteten en.. och det skulle vara så pinsamt om hon skulle vilja ha sex, den är ganska liten om man säger så... går det att få en större snopp på nått sätt? ganska bråttom...

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Nej, det går inte att få större snopp, utan det tar den tid det tar. Så kallade penisförstoringar osv skulle ingen läkare göra på en person som inte kommit in i puberteten än. Utan du får nog ge dig till tåls och vänta tills din kropp börjar utvecklas.
Nu tycker inte jag att du skall avstå från att kanske bli ihop med den här tjejen för det. Du är väldigt ung fortfarande, varför du istället skulle fundera över ifall du känner dig mogen och redo för att ha sex med en tjej. För skulle det nu vara så att ni blir ihop och hon visar sig vilja ha sex, så är det ju ingen självklarhet att du vill eller känner dig redo för det.
Så stressa inte, om den här tjejen gillar dig så kommer hon inte tycka du är pinsam för att du inte kommit in i puberteten än. Och sedan är det också så att sex inte handlar om vilken kropp man har, utan vilka känslor man har för varandra.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar