Frågor och svar om kompis

16 Mar 2003, 12:06 196
Kille, 0 år
Question


jag är 12 snart 13 nu till frågan jag har ett problem det är så att jag är lite mobbad.
dom tittar på mig konstigt och förr ringde dom på dörren och jag ville ju inte vara med dom.
borde jag prata med någon.

Svar
Bo Westholm
Psykolog

I första hand tycker jag att du skall prata med dina föräldrar och berätta för dom hur du har det i skolan. Sedan kan dom prata med din lärare och annan personal på skolan som kan göra något åt det här.
Om dina föräldrar av olika anledningar inte har möjlighet att hjälpa dig tycker att du skulle prata direkt med någon i skolan. Om du har någon lärare du känner förtroende för kan du prata med henne/honom. Annars kan du också gå till skolkuratorn eller skolsköterskan.

Ingen skall behöva känna sig mobbad i skolan utan då skall man få hjälp att reda ut det hela. Att bli mobbad brukar ta hårt på självkänslan och många som upplevt mobbning brukar under lång tid känna av det här och behöver ofta hjälp för att både få slut på mobbningen, och hjälp för att hantera det jobbiga som man kan känna. Så försök verkligen att prata med någon så din situation kan förändras. Du har rätt att få känna dig trygg och må bra i skolan, men dom vuxna vet inte alltid vad som pågår mellan er ungdomar, varför man måste berätta när någon inte beter sig schysst mot en.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar