Frågor och svar om sex

16 Mar 2003, 12:13 768
Annat, 0 år
Question


hej! I en tidigare fråga om hur tjejen ska röra sig under ett samlag sa du att killen och tjejen oftast rör sig mot varandra. Ska inte bara tjejen "åka med".. alltså inte mot? det här är något som jag alltid har funderat över, det är det jag är mest orolig över, så snälla svara!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det finns inget rätt eller fel i detta. Vissa väljer att åka med, emedan andra juckar mot killen. Det finns alltså inget som tjejen "SKA", utan hon känner själv efter om hon vill stöta mot, eller bara glida med. Sedan kan det vara lite olika i olika ställningar också, varför en och samma tjej inte behöver göra samma under ett samlag där flera ställningar provas. Vidare kan det vara en "humörfråga" också. Om tjejen juckar mot blir samlaget lite "hårdare" till sin karaktär där penisen förs djupare och hårdare in i slidan, än om tjejen glider med, vilket gör att killen inte kommer lika långt in och det hela blir lite "mjukare".

Så oroa dig inte för detta, utan tänk på att alla måste själv känna efter hur dom vill ha det, varför du inte behöver fundera över vad man SKA göra.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar