Frågor och svar om kärleksrelationer

22 Mar 2003, 09:34 448
Annat, 0 år
Question


hej jag är en kille på fjorton år, men jag har ett problem. Jag har blivit ihop med en tjej som är lika gammal som mig. Vi älskar varandra och pussas men jag vet inte hur man hånglar. En dag frågade hon mig om varför jag inte vågar hångla då svarar jag bara jag vet inte. Men som sagt hur gör man för jag vill veta hur man gör det och hur jag ska förklara det för henne //En ledsen kille

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Med sin tjej/kille tycker jag att man skall försöka prata om det mesta, då det ofta gör att man undviker missförstånd och att man kommer varandra närmare och kan stötta varandra mer. Om du skulle säga till din tjej hur det var, så är jag säker på att hon dels skulle bli glad över att du har ett sådant förtroende för henne att du vågar säga en sådan sak, och dels att hon mer än gärna skulle vilja dela med sig av vad hon vet om att hångla. Att någon i ett förhållande vågar säga att man är osäker osv, gör också ofta att den andre då vågar berätta om saker som hon/han känner sig osäker inför, och på det sättet lär man känna varandra och behöver inte hålla på och låtsas inför den man tycker om, vilket är jätteskönt bara det.

Så mitt råd till dig är att du tar mod till dig och berättar för henne om din osäkerhet. När du svarar som du gör nu, kan hon lätt börja fantisera ihop andra skäl till varför du inte vill hångla med henne. Dom flesta både tjejer och killar börjar ofta tänka på att det kanske är något fel på dom, eller att partnern kanske inte är så intresserad om han/hon säger nej utan att ge någon förklaring. Och sådana missförstånd skall man försöka undvika då det bara ställer till trassel. Så våga prata med henne.

Sedan skall jag ändå ge dig lite allmän info om vad man brukar mena med att hångla även om man kan mena olika saker med det. Att hångla brukar betyda att man kysser varandra, vilket i princip är som att pussas fast man brukar öppna munnen och ibland låta tungorna gå emot varandra (det finns mer info om kyssar att hämta på vår sajt).
Sedan brukar det också handla om att man börjar utforska varandras kroppar. Det kan betyda att killen smeker tjejens kropp och då speciellt på brösten och mellan benen (utanpå eller innanför kläderna) och tjejen smeker killen kropp och då speciellt på snoppen. Dom flesta använder händerna för att smeka varandra och med tiden kan det bli mer avvancerat och man använder då kanske munnen också, men det är som sagt en senare fråga och något man oftast gör när man blivit äldre.

Men i första hand alltså, prata med din tjej, för det är dels olika vad man menar med att hångla, varför jag inte kan säga vad din tjej menar när hon frågar dig, och det är dels det bästa för er båda om ni kan snacka med varandra om sådana här saker.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar