Frågor och svar om onani

22 Mar 2003, 10:33 1154
Tjej, 0 år
Question


Hejsan!Jag är en tjej på 15år som har börjat låna min mammas dildo..Är detta onormalt..Det är vibrater på den så jag undrar ifall man kan tappa känseln i könet av det..För det är iallafall vad jag har hört..Tack på förhand

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Nej, det är inte onormalt att du vill låna din mammas dildo. Dom flesta tjejer tycker det är skönt att använda en sådan, varför det ligger nära till hands att låna den om den finns i huset. Nu kanske inte din mamma vill att du ska låna den av henne, varför du själv får fundera över om du skall prata med henne om det här eller inte.
Enligt min erfarenhet så tappar man inte känseln i könet av normal användning, men det är klart, skulle man använda en kraftigt vibrerande dildo väldigt mycket så finns säkert risken att man kan förlora en del känsel, precis som man kan få sämre känsel i fingrar och händer när man jobbar mycket med kraftigt vibrerande verktyg. Men om du använder den lite då och då, och håller vibrationerna på en normal nivå, så behöver du enligt min erfarenhet inte bekymra dig.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar