Frågor och svar om kompis

23 Mar 2003, 13:13 153
Tjej, 0 år
Question


Hej! jag är en tjej som är 16 och gillar en kille som går i min klass...men jag vet inte om han gillar mig..?? Han tittar/kollar på mig hela tiden i skolan och han pratar med alla mina kompisar i klassen förrutom med mig..och han gör en massa saker framför mig (ex. dansa) så att jag ska skratta eller bara titta på honom. Vad betyder detta? MÅSTE få veta!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Du bara MÅSTE få veta säger du. Men faktiskt så är det så att det är bara killen själv som vet varför han beteer sig som han gör. Det kan förvisso låta som om han är intresserad av dig, eftersom han verkar noga med att du ska se honom, men visst, det kan finnas andra förklaringar också till att han "showar" inför dig.
Eftersom du nu gillar den här killen så kanske det vore värt att ta chansen att snacka med honom. Du behöver ju inte fråga rakt ut om han gillar dig om du nu inte vill det, men går man i samma klass brukar det finnas en hel del man har gemensamt och som man kan snacka om för att liksom pejla intresset. Skulle det nu vara så att han är intresserad så verkar han åtminstone ha svårt för att själv ta kontakt, varför det verkar som om du själv måste ta första steget. Så mitt råd är att du helt enkelt går fram och frågar något eller bara snackar om något som är aktuellt för tillfället så kommer du märka ifall han verkar intresserad av att prata mer, och om han fortsätter att göra sig rolig och intressant inför dig.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar