Frågor och svar om tankar kring homo-bisexualitet

23 Mar 2003, 13:49 250
Kille, 0 år
Question


När jag tittar på porr så blir jag upphetsad av att se två tjejer har sex. Är det normalt att man som kille blir det?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Ja, det är väldigt vanligt att heterosexuella killar och tjejer blir upphetsade av att se två av samma kön ha sex. I vår fantasi så finns sällan gränsen mellan hetereo-, och homosexualitet, varför vi alltså kan bli upphetsade av saker som vi inte kan tänka oss att göra i verkligheten. Nu verkar det av någon anledning vara vanligare att tjejer och killar blir upphetsade av att se två tjejer ha sex, än två killar. Varför det är så kan jag inte svara på, men det har kanske att göra med att kvinnlig homosexualitet inte är lika tabubelagd som manlig fortfarande kan vara. Kvinnlig homosexualitet visas oftst också i porr, varför personer som tittar på porr många gånger inte ens reflekterar över att det är homosexuell sex dom tittar på. Men detta är som sagt bara spekulationer.
Men bekymra dig inte för att vara onormal utan tillåt dig själv att ha dina fantasier och bli upphetsad av saker så länge det inte skadar någon annan.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar