Frågor och svar om att kyssas

5 Apr 2003, 16:23 329
Annat, 0 år
Question


Öppnar man å stänger munnen när man kysser nån. Det ser ut som det på film. tacksam för ett svar fast jag litar på dig

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det kan vara lite olika det där och oftast beror det på hur intensivt man kysser varandra. En kyss kan ske med öppen mun hela tiden och vara lugn och mjuk utan några större rörlser. Men en kyss kan också vara mer intensiv, och där kanske munnen öppnas och stängs (inte helt) om vartannat, som om man nästan nafsade efter varandra.

På samma sätt kan det vara olika hur man använder tungan i en kyss. I vissa kyssar rör inte tungorna alls vid varandra, i andra kan tungspetsarna mötas försiktigt, och sedan kan det också vara så att kyssen är väldigt intensiv där tungorna cirklar runt varandra och används möts ganska vilt.

Det finns alltså inte bara ett sätt att kyssas på, utan mycket beror på vad personerna själva gillar och hur situationen är.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar