Frågor och svar om här kan man få hjälp!

5 Apr 2003, 16:32 111
Tjej, 0 år
Question


hej jag är en tjej på 20 år som vill gå och prata med någon, men jag har helt enkelt inte råd. Måste man vänta med att få hjälp tills man får pengar?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Nej, du kan gå till Ungdomsmottagningen. Där finns kurator och ibland psykolog som du kan prata med och få hjälp av. Att gå till Ungdomsmottagningen är helt gratis och det kan man göra upp tilt 25 års ålder. Titta på vår sajt under länken "Din mottagning" så hittar du adress och telefonnummer till den mottagning som finns närmast dig.

Sedan är det oftast också gratis att gå till kurator inom vuxenpsykiatrins öppenvårdsmottagning, varför du även kan ringa till dom och höra vad som gäller i ditt landsting och om det kostar något.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar