Frågor och svar om olika former av sex

12 Apr 2003, 13:05 885
Tjej, 0 år
Question


Jag brukar fantisera om att ha trekant.. (med två killar).. Jag har kille och vi pratar mycket, har inga hemligheter (utom det här) jag har nämnt trekant förut, men han sa att han aldrig skulle göra det! jag törs inte tala om för honom att jag ibland tänker på det och skulle vilja testa. jag vet vem jag skulle vilja ha med (men honom har jag inga känslor för!) men jag vet 100% säkert att min kille inte går med på att han är med. (finns en stor andledning!) om jag säger till honom vem jag vill ha med så tror jag han gör slut direkt, han kommer hata mig! :*( vad ska jag göra?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Som du beskriver situationen har din kille klart deklarerat att trekant inte är något för honom, och du verkar också säker på att han skulle avsluta förhållandet ifall du tog upp det mer till diskussion och pratade om vem du kan tänka dig att ha med. Ibland kan det förvisso funka att prata om det senare om man släpper ämnet under en period och sedan försöker ta upp det igen. För självklart är det bäst om man kan prata om sådana här saker, men det funkar inte alltid utan kan få ganska förödande konsekvenser vilket du bl a nämner i ditt brev.
Så, om det är någon idé att släppa ämnet för tillfället, för att ta upp det till diskussion om några månader igen, måste du själv avgöra. I mitt svar däremot, utgår jag från att det inte finns några möjligheter för er att prata om detta, och det finns heller inga möjligheter att din kille skulle ändra sig även om ni kunde prata om det.

I det här läget måste du helt enkelt göra ett val. Hur pass viktigt är det för dig att du får realisera din fantasi, och hur pass viktig är din relation med din kille för dig?
Dom frågorna måste du försöka besvara så ärligt du bara kan. För drar man det till sin spets, så handlar det om ifall du tycker att din relation med din kille är tillräcklig för dig, så du är beredd att avstå från att pröva en trekant, och låta det förbli en fantasi. Eller så är det så att sex i det här avseendet är så viktigt för dig att du känner dig så pass begränsad av era olika känslor inför detta, att du inte ser någon möjlighet att fortsätta relationen.

Man kan ju aldrig tvinga någon att ha sex på ett sätt som personen själv inte vill, och man kan inte heller alltid påverka sin partner till att vilja samma saker som man själv vill. I dom lägena blir det alltid frågan om hur pass viktigt det är för en själv att göra det som ens partner inte vill. I dom flesta förhållanden har man olika åsikter och viljor, och mycket kan man lösa genom att var och en gör som den vill, eller att man helt enkelt avstår från att göra det man vill om det inte känns så viktigt. Men känns det väldigt viktigt att få göra något och ens partner inte vill, kan det självklart uppstå problem. I ditt fall inbegrips ju också din partner i det hela, varför det här inte är något ni kan lösa genom att var och en gör som den vill. Så då återstår bara att fundera över ifall det inte är så viktigt för dig att du kan tänka dig att avstå, eller om det är så att det här är så viktigt att det splittrar er och gör att du känner att det här förhållandet inte ger dig vad du söker. Så här råder jag dig att ta dig en ordentlig funderare, för det är ju ändå så att om förhållandet känns bra i övrigt, kastar man ju inte bort det om det inte är för något som är väldigt viktigt för en själv, och där man inte hittar något sätt att lösa det inom förhållandet, varför allt hänger på hur viktigt du själv anser att det är, att du får realisera den här fantasin.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar