Frågor och svar om regler och moral

12 Apr 2003, 13:15 392
Tjej, 0 år
Question


hejan jag är en 21 årig som är muslim och utländsk tjej.
jag har blivit av med min oskuld och jag ska snart gifta mej med en annan och vet inte vad jag ska göra eller vem jag ska vända mej till om mannen eller min familj får reda på det då kommer jag att vara dödens,,
jag har hört att det finns operation man kan göra hos er ,,i så fall hur ska jag gå tillväga..
jag mår inte bra och är orolig hela tiden
snälla hjälp mej

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Mitt råd till dig är att du går direkt till närmaste Ungdomsmottagning och pratar med kuratorn där. Dels får du en chans att prata om hur du mår och få stöd, och sedan handlar det om att du skall få hjälp att hantera situationen så du inte blir utsatt för någon fara.

I dagsläget känner jag inte till den typ av operation du nämner, men det kan du få information om ifall du går till Ungdomsmottagningen. Men det viktigaste just nu är alltså att du får hjälp i din situation för ingen människa skall behöva känna sig hotad på det sätt som du beskriver, utan finns det en fara för dig, skall du få hjälp och skydd.
Du behöver inte heller vara orolig för att dom på Ungdomsmottagningen måste berätta för dina föräldrar för du är myndig enligt svensk lag, varför dina föräldrar inte har någon som helst rätt att få veta vad du säger. Men lyd mitt råd och gå till närmaste Ungdomsmottagning som du hittar på vår sajt under rubriken "Din mottagning". Där kan du få hjälp och stöd i din situation, för det kan jag tyvärr inte ge dig på distans.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar