Frågor och svar om orgasm

13 Apr 2003, 10:15 488
Tjej, 0 år
Question


Hej. Jag är en tjej på 15 år. Jag och min pojkvän har precis börjat ha sex. Jag skulle så gärna vilja ha orgasm under samlaget, finns det någon bra ställning som gör att klitoris stimuleras? När han slickar mig, eller om jag själv onnanerar kommer jag alltid, och jag vill så gärna kännaden känslan under samlaget...

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det är självklart olika vilken ställning som tjejer tycker funkar för att få orgasm, men generellt så kan tjejer uppleva att klitoris stimuleras mer när tjejen själv rider på killen, än när killen ligger överst. Speciellt gäller detta om tjejen hänger framåt på armarna och "gnider" underlivet mot killen kropp när hon reser sig upp och ner.

I övrigt så finns det ställningar som gör att tjejen själv eller killen kommer åt att smeka klitoris med fingrarna under själva samlaget. En sådan ställning är tex att båda ligger på sidan och killen ligger bakom tjejen. Killen når då runt med handen, och tjejen når också ner själv.

I övrigt så kanske några av våra läsare har fler råd och kan kommentera den här frågan.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar