Frågor och svar om få kontakt

13 Apr 2003, 10:46 356
Kille, 0 år
Question


Hej jag tro att jag är förälskad i en tjej som äe 1 år äldre. Men det finns en rad problem. När jag ser henne pirrar det i hela magen och jag blir nästan skakis och jag känner att jag rodnar til lite. Hon är bland dom första som får mig att känna mig pinsam fast jag egentligen inte e det. Jag brukar stå på scen prata,spela ja allt möjligt men när vi träffas så blir allt,,,,,´. Jag gillar henne hon e snäll trevlig söt fast jag känner inte henne så bra. MIn kommpis tycker att jag ska satsa allt eller inget och det skulle inte vara några problem men jag sitter i ett mobbnings-team där hon också är med. Vi brukar prata med varandra på msn och då känns det inte så pinsamt då är det lättare att prata men man får ju ingen ögonkontakt. det skulle vara gjätte snält om jag kunde få lite förslag eller råd på vad jag ska göra.
Svar
Bo Westholm
Psykolog

Jag får nog hålla med din kompis i det här avseendet, för det finns inga genvägar i kärlek, utan vill man att det ska kunna bli något måste man våga ge det chansen.
Ni har ju ändå kontakt och snackar över nätet, och sedan sitter ni i det här rådet ihop, varför det borde finnas samtalsämnen som inte är så laddade att börja med.
Vad du måste göra är helt enkelt att bestämma dig för att prata med henne personligen, och då kan du som sagt passa på när ni sitter i det här rådet eller ni har något annat gemensamt. Du behöver ju inte då säga att du är förälskad det första du gör, utan prata med henne om något ni jobbar med i det här rådet, eller fråga något som du kanske tänkt ut i förväg.

En annan väg att gå skulle vara att du helt enkelt berättar för henne över nätet att du skulle vilja prata med henne personligen när ni ses, men att du blir så nervös varje gång att du inte kommit dig för än. Det är självklart lite mer utlämnande att skriva så till henne, men samtidigt så ger du henne en vink om att du är intresserad även om du inte säger att du är förälskad, och då kommer du säkert se på hennes svar om hon också är intresserad av att lära känna dig mer.

Ja, nu får du fundera själv, men som sagt, det finns inga genvägar i kärlek, utan man måste bara bestämma sig för att ta kontakt. Man lyckas inte alltid, då det inte finns några garantier för att den andre känner samma sak som en själv. Men den gång det blir som man vill är värd alla gånger man eventuellt misslyckas, och det kommer du sannolikt också att tycka.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar