Frågor och svar om kompis

19 Apr 2003, 13:09 129
Annat, 0 år
Question


hej, jag är kär i en tjej i min klass, min bästa kompis och jag är båda två riktigt bra kompis med henne, jag berättade en dag för X(min bästis) att jag var intresserad i Y(HON) och att x skulle kliva ur "centrum" ett tag så jag kan få lite rampljus. X lovade och svor att han inte skulle försöka något på y, för att det gör inte kompisar.
men lik förbenat håller han på kladdar på henne, visst X, jag och Y är så bra kompisar att vi brukar "kul flörta" lite med Y, men nu när jag sagt till X vad jag känner, borde väll X tagga ner lite och låta mig få lägga in lite "moves" på y!!! eller?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det är ju inte alltid att kompisar är så schyssta mot varandra när det gäller sådant här, men i ditt fall så förstår jag om du blir besviken på din kompis eftersom du ändå snackat med honom om det och han lovat att dämpa sig lite.
Mitt råd är att du tar upp det med honom igen, och helt enkelt frågar honom om han själv anser att han har taggat ner som han lovade. Kanske tycker han att han har dragit sig tillbaka, men då kan han ju förklara för dig på vilket sätt han anser att han har dragit ner. För om han inte kan säga på vilket sätt han uppfyllt sitt löfte, har du all anledning att fråga om varför han inte gör som han sagt.

Förhoppningsvis så kommer ni tillrätta med det här om ni snackar med varandra, och han kanske inser att han inte dragit sig tillbaka så mycket som du önskar. Eller så kanske det visar sig att han ändrat sig eller har något annat skäl till att inte tagga ner, vilket man i så fall kunde tycka att han borde ha sagt till dig. Men, snacka med honom så får du sannolikt veta hur han tänker och hur han uppfattar saken, det är enda sättet att lösa sådant här.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar