Frågor och svar om sex

19 Apr 2003, 13:41 1716
Annat, 0 år
Question


Hejsan jag undrar vart man ska göra av "satsen" när man has sex?
ska man låta den komma i kondomen
eller ska man dra av kondomen och spruta den på tjejen?

Och sen motsatsen när en unge ska bli till, då när man "kommer" inne i vaginan
ska man fortsätta att juckapå då eller sluta direkt?


tacksam för svar..

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Vart du ska göra av satsen är främst en fråga mellan dig och din tjej. Det vanligaste är förvisso att låta den komma i kondomen när man använder sådan, men om du och din flickvän vill något annat så är det inget som hindrar det så länge som du inte sprutar inne i henne så det finns risk för graviditet. Så prata med din flickvän om det här så får du veta ifall hon överhuvudtaget är intresserad av att få sperma på sig, för är hon inte det så behöver du inte fundera över om du skall ta av kondomen. Det blir ju faktiskt lite bökigt också om du precis innan utlösning skall hinna ta av dig kondomen, men det är som sagt något som du och din flickvän får avgöra tillsammans.

Sedan finns det inget självklart svar på din andra fråga. Om du fortsätter jucka eller slutar direkt avgör du själv. Tycker du det är skönt att fortsätta lite till så gör du det, och tycker du inte det är skönt så slutar du. Vissa föredrar att jucka lite efter utlösning, emedan andra inte alls tycker det känns skönt, varför dom slutar direkt.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar