Frågor och svar om kärleksrelationer

19 Apr 2003, 13:53 182
Kille, 0 år
Question


Jag undrar om tjejerna är lika sexgalna som vi killar?
Sen så är jag kär i en tjej men jag är i hopp med en annan vad ska jag göra för jag är kär i båda?
tack på förhand

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Nu håller jag inte med dig om att killar i allmänhet är sexgalna. Vissa är det, men enligt min erfarenhet är det långt ifrån så många som man kan tro när folk i allmänhet snackar om det. Det finns många killar som inte alls fäster så stor vikt vid sex, men dom kanske inte alltid märks lika mycket som dom killar som man skulle kunna kalla sexgalna.
I övrigt så är det här med sexlust individuellt, varför det självklart finns tjejer som gillar sex lika mycket, eller mer än vad vissa killar gör, och tvärtom.

När det sedan gäller att välja mellan två personer så finns det inga enkla regler för hur man väljer. Men som läget är nu är du ju ihop med en av tjejerna, varför det kanske är mest naturligt att du ger ert förhållande en riktig chans innan du i sådant fall avslutar och ser om den andra tjejen fortfarande är intressant och är intresserad tillbaka. Andra alternativet vore ju att göra slut och helt enkelt testa och se ifall det är den andra tjejen du vill ha.
Vad du inte bör göra är att försöka ha en relation med båda samtidigt. Det leder bara till sårade känslor och är inte rättvist mot någon av er då det aldrig kan bli några bra relationer under sådana omständigheter.
Så, om du inte kan välja utifrån din känsla, eller andra kriterier, så handlar det helt enkelt om att du bara måste ta ett beslut och sedan stå för det. Det innebär att inte träffa den andra tjejen då, utan satsa på den du valt. Skulle det sedan inte funka så får du se om ditt intresse för den andra kvarstår och om hon är intresserad tillbaka. Men som sagt, det viktiga är ATT du gör ett val i dagsläget.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar