Frågor och svar om kontakt

26 Apr 2003, 23:31 332
Tjej, 0 år
Question


hej ! jag en e tjej på 16 år . och är kär i en kille som går i min skola , men har aldrig snackat med honom ,ja vågar typ inte gå fram til honom,men han kollar på mig ganska mycket... Men det värsta e att en kompis till mig som går i samma klass som jag ,e också kär i honom men hon vet inte det, hon tror att jag gillar hans kompis.kan det berå på det att jag inte vågar gå fram till honom? eller vad ska jag göra ? snälla hjläp!!!! svara på den här frågan please !!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Ja, har du inte gjort några närmanden mot honom, och inte heller sagt något, är det inte konstigt att din kompis inte vet något.
Det kan ju vara lite svårt det här när två kompisar blir kära i samma kille, och det finns ingen enkel lösning på hur man skall hantera det. Vissa pratar med varandra om det och kommer överens om en lösning som kan se olika ut, medan andra inte pratar direkt utan låter den som "var först på plan" ha förtur.
Men självklart kan inga kompisar sitta och bestämma vem som ska "få killen", det kan bara killen själv bestämma, och vem han gillar, och om han gillar någon av er, det vet ni ju inte i detta läget.

Du får helt enkelt fundera över hur du vill göra med din kompis. Vill du snacka med henne, eller är det så att du istället ska försöka närma dig den här killen och låta henne förstå det på det viset? För sanningen är ju den att oavsett hur du gör med din kompis, så måste du ta mod till dig och närma dig den här killen, annars är det inte bara din kompis som kommer fortsätta att vara ovetandes om vem du är kär i. Killen själv kommer heller aldrig att fatta något om du inte visar något! Och tyvärr finns det inga genvägar när det gäller att få kontakt, utan man måste bestämma sig för att våga.

Men som sagt, fundera över hur du vill göra med din kompis, för svaret beror sannolikt på hur pass nära kompisar ni är, och vilken typ av relation ni har.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar