Frågor och svar om samliv

26 Apr 2003, 23:52 321
Annat, 0 år
Question


Tja tja...
Jag har ett "litet" problem... jag å min tjej har varit ihop i 1månad nu, mest hångel mys å smek. vi har utforskat varandra ganska så noga. men inte så avancerat. jag är 15år och vill göra det så skönt för henne som d e möjligt, problemet är att kläderna helst ska vara kvar på kroppen. allstå hur gör jag det som skönaste för min tjej utan att ta av henne kläderna, det jag menar är att jag vill komma åt orgasam hållet, hångel etc. kan jag som i min egen fixa. AVANCEMANG de är vad jag pratar om. jo förresten ni göra ett briljant jobb ni e super, tack för att ni finns här och svarar på våra frågor!
tack på förhand för att du svara på just min fråga...

PS. går det att ge en tjej orgasam fast hon har kläderna på, eller är det väldigt svårt...?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Generellt skulle jag nog vilja säga att det är tämligen svårt att ge en tjej orgasm med kläderna på, men mycket beror på hur lätt/svårt tjejen själv har att få orgasm, hur mycket killen vet om hur tjejen behöver bli smekt för att kunna få orgasm, och sist men inte minst handlar det om vilka kläder hon har på sig. Det är ju stor skillnad på om tjejen har kjol eller tunna tajta byxor så du kan smeka henne med bara trosorna eller lite tyg emellan, eller om hon har tjocka byxor med mycket tyg som gör att du får svårare att komma åt.

För att tjejen skall få orgasm krävs oftast att killen smeker/stimulerar klitors som sitter längst fram i slidan mellan blygdläpparna. Tjejers klitoris kan vara olika lätt att komma åt, och sedan är det som sagt väldigt individuellt hur tjejer vill bli smekta, varför det alltså är svårt att säga just hur du ska göra. Men, mitt råd är som vanligt att du frågar tjejen ifråga själv. Hon är nämligen den enda som vet hur hon gillar att bli smekt (dvs om hon själv onanerar och lärt sig den vägen). Och vet hon inte, är det fortfarande bara hon som kan svara på om det känns skönt när du provar dig fram.
Och som du kanske förstår, så finns det så många olika saker som spelar in när det gäller ifall du skall kunna ge henne orgasm eller inte, och alla sakerna kan du inte lösa på egen hand, utan du måste fråga henne, eller på andra sätt få svar på vad hon tycker är skönt och inte.

Sist skulle jag vilja råda dig till att inte hänga upp dig för mycket på orgasmen i sig. Nöj er båda med om ni kan göra det skönt för varandra, så får resten komma senare om ni nu fortsätter att vara tillsammans och går vidare i att utforska varandra sexuellt.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar