Frågor och svar om onani

27 Apr 2003, 15:46 323
Annat, 0 år
Question


Hej! Jag tycker inte att det är skönt att onanera genom att använda fingrarna, jag tycker bara det känns konstigt. För att jag ska tycka att det känns bra måste jag gnida mot något. Är detta onormalt?? Borde man inte tycka att det är skönare att använda fingrarna eftersom det är det man "ska" smeka klitoris med när man har sex med nån?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Nej, du är inte onormal. Det är väldigt olika hur man vill onanera och att gnida mot något är inget ovanligt. Sedan håller jag inte med dig om att man borde tycka det var skönare med fingrarna för att man "ska" använda dom under samlag. För det första är det alltså individuellt vad som är skönast och det finns inget sätt som alla borde tycka var skönast. Vidare så finns det inget som säger att man "ska" använda fingrarna för att smeka sig själv under samlag, eller att killen skall använda fingrarna. Man KAN använda fingrarna som hjälp under ett samlag, om man tex inte kan få orgasm genom själva samlaget. Men många tjejer gör just som du även under samlag, nämligen ser till att gnida underlivet mot killens kropp, vilket är möjligt i vissa ställningar tex när tjejen är överst och rider på killen. På det sättet kan dom uppnå orgasm under samlag utan att överhuvudtaget ta fingrarna till hjälp.
Så fortsätt du att onanera på det sätt du tycker är skönast, för det är alltså inte konstigt på något sätt alls.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar