Frågor och svar om få kontakt

10 May 2003, 18:33 144
Annat, 0 år
Question


ok, så här är det: jag har aldrig varit kär i någon tjej, jag har haft flickvänner o så och trott att jag varit det, men för ett år sedan så träffade jag en tjej och jag fick en speciell känsla, jag började träffa henne mer och mer, nu visste jag att jag var kär, jag blev helt överlycklig varenda gång jag såg henne, det är en obeskrivlig känsla. hursomhelst så ringde vi varran lite då o då, hon gav mig lite "tecken" på att hon verkade lite intresserad på att utveckla det hela till ett förhållande. men vi pratade aldrig om det. men sen så tappade vi kontakten av nån anledning, nu har det gått ett år, jag trodde att jag skulle glömma henne, men det går nog inte en dag utan att jag tänker på henne, hon är den finaste människan jag nånsin träffat, vi har heller inte snackat på kanske 11 månader, jag känner att jag måste göra något åt det här, men jag vet inte vad, har du något tips hur jag ska gå tillväga? det känns lite dumt att bara ringa henne efter ett år.. vad ska jag säga i så fall? eller hur ska jag få upp kontakten med henne? det kanske är en dum fråga, men i och med att jag tänker på det här varje dag så va jag tvungen att fråga nån, tack

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Inga frågor är dumma, och uppenbarligen har du gått och tänkt på henne mycket, och nu kommit fram till att du inte bör låta chansen att utforska det hela lite närmare gå dig förbi denna gången.
Det finns ju självklart inga garantier för att det skall gå som du vill i slutänden, för visst kan mycket ha hänt när ni inte hörts av på så länge. Hon kanske har ett förhållande, inte är direkt intresserad, eller så visar det sig att hon förändrats och faktiskt inte är den drömtjej som du nu har i dina tankar. Men trots allt som kan gå på annat sätt än du nu vill, så är det min erfarenhet att man bör följa sin känsla i sådana här lägen och faktiskt ta chansen. För det KAN ju bli allt det där som du nu hoppas på, och då vore det värt hur mycket som helst antar jag. Så, bara genom att ta beslutet att göra något, har du tagit första viktiga steget, och egentligen har du svaret på hur du ska ta kontakt i din egen fråga. För hur vore det om du skulle ringa och faktiskt säga som det var och det som du skrivit i din fråga? Jag menar inte att du direkt behöver berätta att du är kär i henne eller något sådant, utan att du helt enkelt ringer upp och säger att du inte riktigt kunnat släppa tankarna på henne, och att du tänkt på att ringa många gånger, men inte vetat vad du skulle säga när det nu gått så lång tid. Att säga precis så i det här läget, tror jag många tjejer skulle uppskatta att få höra, och då ger du ju dig själv några inledningsfraser också som gör att kontakten liksom redan är tagen. Men du har fortfarande inte sagt något om att du är kär, eller annat, för man kan ju ha en person i tankarna utan att vara kär, så på det sättet behöver du inte vara rädd för att satsa för mycket direkt, vilket kanske är klokt med tanke på att ni inte haft kontakt på länge och hon som sagt kan ha ändrat sig så det faktiskt visar sig att du inte är kär längre.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar