Frågor och svar om umgås

10 May 2003, 18:59 153
Tjej, 0 år
Question


Hej!Jag är ihop med världens sötaste kille.Men problemet är att vi inte umgås så mycket.Vi har bara varit ihop i några dagar.Snälla hjälp mig jag vill så gärna vara tillsammans lite oftare./Anonym

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Ert förhållande är ju väldigt nytt och kanske är det så att båda är lite osäkra inför varandra, varför det kan bli så att ni inte umgås så mycket om ingen vågar visa eller säga att man vill träffas mer. Så mitt råd till dig är helt enkelt säger till din kille att du skulle vilja att ni ses lite mer och frågar om han också skulle vilja det. Förhoppningsvis tycker han som du och då är det ju bra. Men skulle han nu tycka annorlunda så får du kanske avvakta lite, för ibland kan man vilja ta det lite lugnt i början när man hålller på och lära känna varandra, och sedan kan man träffas lite mer när man är mer trygga med varandra. Så skulle nu din kille ha den åsikten, får du försöka tåla dig lite och vänta tills han känner sig redo att träffas mer. Men det är ganska stor sannolikhet att han känner sig lika osäker som du förmodligen gör, varför jag tror du har allt att vinna på att visa eller säga vad du vill så någon av er tar första steget till att träffas mer.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar