Frågor och svar om sex

25 May 2003, 10:59 906
Kille, 0 år
Question


Hej. Jag hittade er i en tidning och visste att min räddning hade kommit. Jag har några frågor.
1. Jag och min tjej vill ha sex. Men hon är för spänd. Hur gör man henne avslappnad?
2. När jag onanerar min tjej blir hon kissnödig efter ett tag. Är det för att hon är nära en orgasm eller varför blir hon det?
3. Hur får man ett bra förspel?
Tack på förhand
Tackar för svar.
MVH mig

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Din första fråga hänger ihop med din sista, då man oftast blir avslappnad om man har ett bra förspel. Ett bra förspel kan betyda många saker beroende på vad båda gillar. Oftast börjar man med att kyssas och smeka varandra. Man behöver inte bara smeka varandra på könsorganen eller brösten på tjejen, utan många tycker det är skönt om man tar god tid på sig och smeker varandra över hela kroppen. När man smeker varandra kan man använda både händer och munnen om man vill det. Att smeka varandras könsorgan brukar sedan leda till att upphetsningen ökar, vilket i sig också gör att man blir mer avslappnad. Man kan även där använda både händer och munnen om man vill det. KIllar kan ibland tycka det är lite svårt att veta hur tjejer vill bli smekta, och i det fallet ger jag dig rådet att du försöker vara lyhörd för hur din tjej reagerar när du testar att smeka hennes klitoris, eller kanske för in ett finger i slidan. Du får prova dig fram och se vad hon tycker om. Sedan gör ni bäst i att även prata med varandra, för om hon onanerar så vet hon sannolikt hur hon gillar att bli smekt så hon kan berätta eller visa dig när ni hånglar med varandra. Likadant kan du göra för henne och i din tur berätta hur du gillar att bli smekt. Hemligheten till ett bra förspel är nämligen oftast att man pratar med varandra och visar för varandra, för ingen kan gissa sig till vad den andre gillar. Gör man så här, brukar man också känna sig ganska trygga med varandra varför det också gör att man kan vara mer avslappnad.
Sedan vill jag råda er till att ni börjar med att ha förspel flera gånger, utan att ha sex, just för att lära er varandras kroppar. Det gör också att det känns mindre dramatiskt att ha sex sedan, då man redan är bekant med vad den andre gillar och inte. Återigen så bidrar det här till att man kan vara mer avslappnad tillsammans om man redan är vana vid att smeka varandra och hångla på det här sättet.
När man sedan skall ha själva samlaget, så gäller det för dig som kille att vara noga med att lyssna på din tjej och föra in penisen en bit i taget. Så fort det gör ont för henne, ska du stanna. Många gånger kan det vara så att det krävs flera samlag för att man skall kunna föra penisen ända in, och då får man helt enkelt hålla på tills det funkar. För det är ju inte meningen att din tjej ska ligga och ha ont, utan hjälps man åt med det här, och hon kan lita på dig i det här avseendet så hjälper du henne att kunna vara avslappnad.

När det sedan gäller det här med att känna sig kissnödig, så är det inte helt ovanligt. Ibland kan det vara strax innan orgasm, men ibland får tjejer känslan av att vara kissnödig när det blir skönt, även om orgasmen inte är nära, och ibland handlar det om att killen smeker tjejen på ett annat sätt än hon är van vid, och på ett sätt som framkallar den här känslan. Du får helt enkelt fråga henne om det.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar