Frågor och svar om samliv

31 May 2003, 12:01 267
Annat, 0 år
Question


Jag har varit ihop med min kille i snart 8 månader. Vi har sex mycket, och jag är väldigt "kåt av mej" men ibland blir jag inte alls upphetsad av honom, för han tar väldigt lite på mej. Jag har sagt det, men det händer ingenting. Jag har sagt att jag behöveerr längre förspel och så men... han har stor så jag måste vara riktigt kåt innan vi gör det för jag vill inte få ont. Hur blir jag kåtare med honom. han lyssnar ju inte när jag säger att han ska ta på mej mera. Är han osäker? jag är nämligen hans första tjej. men vi har ju varit ihop så länge och vi känner vvaranna så bra och vi kan prata om det mesta. men vad är fel??

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Jag kan inte ge dig något exakt svar på varför det inte händer något när du sagt till, men enligt min erfarenhet så handlar det i dom flesta fall om osäkerhet, eller helt enkelt okunskap. Att din kille är relativt "ny" när det gäller sex, talar för att det handlar om något sådant i ert fall också.

Så mitt råd är att du helt enkelt blir lite mer konkret och helt enkelt visar honom under samlaget. Om han inte vet HUR han ska ta på dig, kan det nämligen vara svårt för honom även om du ber honom. Du kan också själv ta mer på honom och på det sättet ge mer utrymmer i samlaget för att ni håller på längre innan själva penetreringen. Det kan också ge honom lite idéer om hur man kan smeka varandra om du liksom föregår med "gott exempel". Men annars brukar det bästa vara att helt enkelt visa och berätta under själva samlaget. Det kanske inte är vad man önskar alltid, men det kan behövas ibland så partnern får alla chanser att möta ens behov. Förhoppningsvis kan han bli lite mer "självgående" när han väl fått upp ögonen för vad han kan göra.

Skulle du nu försöka det här några gånger och inget händer, så är det nog läge att prata med honom vid ett tillfälle när ni inte har samlag. Då får du helt enkelt fråga honom om vad det är som gör att han inte verkar villig att ha ett längre förspel, så får du förhoppningsvis en förklaring som gör att ni kan lösa det här.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar