Frågor och svar om plugga utomlands

2 Jun 2003, 12:50 780
Tjej, 0 år
Question


Jag är skoltrött och vill ta ett sabbatsår innan 9:an. Älskar hästar o har ridit nästan hela mitt liv. Jag skulle vilja hitta någon ranch i Europa att jobba på samtidigt som jag lär mig ett nytt språk innan jag åker hem o fortsätter min utbildning. Hur ska jag göra, vart ska jag vända mig? Tacksam för alla tips.

Svar

Du ska gå till din studie- och yrkesvägledare på skolan och tala med henne/honom. Där kan du få råd om detta med sabbatsår och också få reda på vilka arrangörer som kan vara bra att åka med. Du ska veta att det kostar en hel del pengar att åka iväg så här, så det är viktigt att dina föräldrar är med i diskussionerna och informationerna. För att hitta information om rancher, förmedlingar, stipendier, kostnader mm tycker jag att du ska leta på nätet. Det finns många olika sökvägar varav syo-guiden.com är en som jag tycker är bra.

Lycka till!

Maria Nimstad
Studie- och yrkesvägledare

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar