Frågor och svar om onani

7 Jun 2003, 23:01 240
Kille, 0 år
Question


När jag onanerar får jag ibland väldigt konstiga fantasier. Jag verkar tända på långa, blonda, storbystade tjejer som ligger i sängen iklädda endast underkläder och stönandes mitt namn.
Är detta normalt?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Ja, det är inget onormalt med att ha olika fantasier i samband med onani eller annan sexuell aktivitet. Fantasierna kan ibland kännas väldigt främmande om man tänker på dom när man inte är upphetsad, och det beror på att det just är fantasier det handlar om, varför man inte alls behöver tänka och känna så i sin vardag. Nu vet inte jag om du vanligtvis blir intresserad av den här typen av tjejer du beskriver, men det behöver alltså inte vara så att våra sexfantasier stämmer överens med det vi tycker annars.

Så jag tycker inte du behöver bekymra dig om det här. Se istället fantasierna som en extra krydda som ökar njutningen och lusten, för det är alltså inget konstigt med att fantisera som du gör, utan tvärtom väldigt vanligt.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar