Frågor och svar om här kan man få hjälp!

8 Jun 2003, 14:10 222
Tjej, 0 år
Question


Jag är en tjej på 15 år som skulle vilja prata med en psykolog. Jag vet att jag lider av social fobi och att jag är deprimerad. Men jag vet inte hur jag ska få tag på en psykolog. Jag bor i östersund och har letat efter en, men har inte hittat någon. Kan någon hjälpa mig komma i kontakt med en psykolog?
Vill inte gå till skolkuratorn.

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Vi kan tyvärr inte förmedla någon direktkontakt, men jag kan tipsa dig om hur du själv kan få tag i en psykolog.

Du kan kontakta närmaste Ungdomsmottagning (se under länken "din mottagning" på vår sajt) och höra med dom ifall dom har någon psykolog. Men oftast är det kuratorer som arbetar på Ungdomsmottagningen varför det kan vara så att där inte finns någon.

Så det enklaste alternativet kan vara att du kontaktar barnspsykiatrin i din kommun. Om du tittar på dom blå sidorna i telefonkatalogen så står det antingen BUP, eller PBU, eller typ barn/ungsdomspsykiatrisk mottagning. Är du osäker så ring till landstingets växel, som brukar stå först och fråga dom så kopplar dom dig rätt. Inom psykiatrin finns alltid psykologer och psykoterapeuter som kan hjälpa dig med dina problem, så ring dit och få en tid för att få komma.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar